Hozzávalók:
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is.
A tésztát sütőpapírral borított tortaformába kanalazzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd ha kihűlt, háromba vágjuk.
A zselatint vízbe áztatjuk.
A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a cukorral együtt lábosba tesszük, és kis lángon felolvasztjuk.
Beletesszük a kinyomkodott, takaréklángon feloldott zselatint, és hűvös helyre állítjuk.
A tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük.
Amikor a citromlé dermedni kezd, a habhoz keverjük.
A piskótát betöltjük a citromkrémmel, majd hűvös helyre állítjuk.
Végül felverjük a tejszínt, és a torta tetejét, oldalát megkenjük vele, illetve ízlés szerint díszítjük.