CITROMISU

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

5

Nehézség

CITROMISU

Recept leírás:

Hozzávalók:

·                            20 dkg babapiskóta
·                            25 dkg mascarpone
·                            1,5 dltejszín
·                            4 tojássárgája
·                            15 dkg cukor
·                            3 citrom
·                            8 evőkanál limoncello (citromlikőr)
·                            5 evőkanál citromlé

*

Elkészítés:

A sziruphoz 1 citrom héját lereszeljük, hozzáadjuk a citromlevet, 1,5 deci vizet és 2,5 deka cukrot. Felforraljuk, 1 percig főzzük. levesszük a tűzről, és beleöntjük a citromlikőr háromnegyedét. Ezután a krém következik: habosra verjük a tojások sárgáját 8 deka cukorral, kanalanként hozzákeverjük a mascarponét, amíg sűrű és sima krémet kapunk. Cseppenként hozzákeverjük a maradék citromlikőrt, jó kemény habbá verjük a tejszínt, és óvatosan a krémhez forgatjuk. A tál aljára egy réteg krémet kenünk, befedjük a szirupba mártott babapiskótákkal, erre újra egy réteg krém kerül, és így tovább, amíg a hozzávalók elfogynak. Krém kerül a tetejére, majd folpackkal lefedve 4 órára hűtőbe tesszük. A maradék citromok héját lereszeljük, forrásban lévő vízzel leöntjük. lecsöpögtetjük, és 1,5 deci vízbe téve a maradék cukorral 10-15 percig főzzük. A tiramisut kivesszük a hűtőből, megszórjuk a cukorszirupban főtt citromhéjjal, és tálaljuk.

CITROMISU

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

CITROMISU