Hozzávalók:
Citromhabos torta.
6. tojás, 6ek. cukor, 7ek. liszt, 1tk. sütőpor,1ek. olaj. 1ek. cukrozatlan kakaó.
2cs, vaníliás pudingpor, 6 dcl. tej 7ek. cukor, 25dkg. Mascarpone.
A citromhabhoz, 2tojás fehérje, 15dkg. cukor, 1,5-2ek. frissen csavart citromlé, reszelt citromhéj.
*
Elkészítés:
Először a pudingporból és a tejből cukorral sűrű krémet főzünk, ha kihűlt belekeverjük a Mascarponét.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük Hozzá adjuk a lisztet, 1ek. olajat, 1tk. sütőport 1ek. kakaóport és a keményre felvert tojásfehérjét. Egy 26cm. tortaformát sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát 180fokra előmelegített sütőben tű próbáig sütjük./ Sütőtől függően 19-21 perc/ Amikor kihűlt három részre vágjuk. Megtöltjük a mascarponés vaníliás krémmel. Bekenjük a torta oldalát is a krémmel és szeletelt mandulával, vagy keksz morzsával be panírozzuk.
A tetejére a citrom habot elkészítjük. Gőz felett a 2 tojásfehérjét kemény habbá vejük és amikor kezd habosodni hozzá adjuk a 15dkg. cukrot és a citrom levet ezekkel a hozzávalókkal tovább verjük míg jó kemény habot kapunk. Azután habzsákba tesszük és csillagcsővel megdíszítjük a torta tetejét. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
jó étvágyat kívánok.