Hozzávalók:
· 1 kg citrom
· 2 l víz
· 2 kg cukor
*
Elkészítés:
1. A citromot megmossuk, megszárítjuk, hosszában kettévágjuk, héjastól fölszeleteljük, kiszedjük a magokat, és egy nagyobb lábasba tesszük.
2. Ráöntjük a vizet, és egy napig állni hagyjuk.
3. Másnap föltesszük főni. Miután forrni kezd, 15-20 percig forraljuk, néha megkavarjuk.
4. Egy napot ismét állni hagyjuk.
5. Hozzáöntjük a cukrot, és addig forraljuk, amíg olyan állagú lesz, hogy a tányérra cseppentve, megkocsonyásodik. (Kb. forrástól számított 35-45 perc)
6. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, és miután kihűlt, a helyére tesszük.
Mivel héjastól kerülnek a lábasba, így a végeredménykicsit kesernyés íz, de finom.
Ezzel a mennyiséggel kb. 8 db kicsi üveg tölthető meg.