Hozzávalók:
Tészta: 8 db
Krém: 6 dl
Díszitéshez: 1 -2 db zöld citrom, izlés szerint tejszínhab.
*
Elkészítés:
Tészta:A 8 tojás fehérjét felverem kemény habbá a 8 ek. cukorral, majd bele teszem a tojásárgáját, ezzel is verem még 1-2 percig. Ezután beleteszem a darált diót, majd végűl lazán belekeverem a 8 ek. lisztet. Ki zsírozott és lisztezett tortaformába öntöm és előmelegített sütőben közepes fokozaton sütöm.
Krém: A 6 dl tejből , 10 dkg pudingból és a 15 dkg cukorból pudingot készítek. Ha kihűlt hozzákeverem apránként a rámát a vaníliás cukrot, majd a citrom reszelt héjját és a levét.
A kihűlt piskótából három lapot készítek. Krémmel megkenem az alsó lapot, ráhelyezem a középsőt, azt is megkenem krémmel, majd ráhelyezem a felső lapot. Kívülről bekenem a maradék krémmel és díszítem tetszés szerint.