Hozzávalók:
grapefruit: 2 nagyobb
kemény paradicsom: 400 g
mozarella sajt: 200 g
olíva bogyó: 50 g
Öntethez:
olíva olaj: 3 evőkanál
szárított szurokfű: 1 kávés
só: csipetnyi
bors: csipetnyi
*
Elkészítés:
A grapefruitot gondosan megmossuk, almaszerűen meghámozzuk, felkarikázzuk.
A paradicsomot és a sajtot nem túl vékony szeletekre vágjuk és lapos tálra, váltakozó sorrendben, kissé egymásra csúsztatva csinosan lerakjuk, a tetejére szórjuk az olívabogyókat.
Megszórjuk 2-3 csipet sóval, ízlés szerint frissen őrölt borssal, a szurokfűvel és az olajjal, fél órára hidegre tesszük.
Sokmagos rozskenyérrel, pirítóssal könnyű vacsoraként vagy előételként kínálhatjuk. Amúgy hirtelensültekhez, párolt húsokhoz, halakhoz illik.