Cigánypecsenye

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Cigánypecsenye

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 szelet sertés tarja csont nélkül /14-16 dkg/db/
6-8 gerezd fokhagyma
30 dkg füstölt szalonna
őrölt fekete bors

grill vagy steak fűszerkeverék
étolaj

*

Elkészítés:

Előkészítés: A tarja szeleteket kiklopfoljuk, a hártyás, inas részeket bevagdossuk, majd befűszerezzük. A fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnából 4 darab k.b. 6-8 cm hosszú, 1 cm széles szeletet vágunk. Hosszában középen egyszer, keresztben 4-5 helyen bevágjuk. A befűszerezett tarját egy edénybe tesszük, megszórjuk a fokhagymával, és olajjal leöntve 1-2 napig pácoljuk.
Elkészítés: Egy serpenyőben kisütjük a szalonna szeleteket, majd félre tesszük. A visszamaradt zsírban szép pirosra sütjük a tarját.. A sült szalonna szeleteket /előzőleg pirospaprikába mártva/ a húsra helyezzük. Sült burgonyát készítettem mellé

Cigánypecsenye

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Cigánypecsenye

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!