CIGÁNYPECSENYE

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

CIGÁNYPECSENYE

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 szelet sertéstarja
4 szelet füstölt szalonna
4 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika /füszer
só és örölt bors
1 ek mustár/elmaradhat/
2-3 szeletelt hagyma

*

Elkészítés:

A sertéstarja szeleteket kicsit kiverjük, majd az olajba préseljük a fokhagymát, beletesszük a pirospaprikát sót, őrölt borsot és a mustárt.
Ezzel a páccal bekenjük a hússzeleteket és egymásra helyezve tálba tesszük, letakarjuk és a hütőbe helyezzük.
Lehet előző este elkészíteni, de legalább 1 órával sütés előtt.
A szalonnát felszeleteljük, majd széltében bevagdaljuk.
Forró serpenyőben kisütjük és félretesszük.
A kisült zsiron kisütjük a hússzeleteket, de a hőfokot vegyük kisebbre.
Kb.
4-5 percig sütjük a szeleteket oldalanként.
Ha a hús kisült, a vékony szeletekre vágott hagymát kevés lisztbe megforgatjuk és még egy kis olajat öntve a serpenyőbe kisütjük a hagymaszeleteket.
Tálaláskor a húsra helyezzük a szalonna szeleteket, tetejére a sült hagymakarikákat, majd sültkrumplival tálaljuk a pecsenyét.
A hagymasütésénél vigyázz, mert nagyon gyorsan sül.

CIGÁNYPECSENYE

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

CIGÁNYPECSENYE

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!