Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja
4 szelet füstölt szalonna
4 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika /füszer
só és örölt bors
1 ek mustár/elmaradhat/
2-3 szeletelt hagyma
*
Elkészítés:
A sertéstarja szeleteket kicsit kiverjük, majd az olajba préseljük a fokhagymát, beletesszük a pirospaprikát sót, őrölt borsot és a mustárt.
Ezzel a páccal bekenjük a hússzeleteket és egymásra helyezve tálba tesszük, letakarjuk és a hütőbe helyezzük.
Lehet előző este elkészíteni, de legalább 1 órával sütés előtt.
A szalonnát felszeleteljük, majd széltében bevagdaljuk.
Forró serpenyőben kisütjük és félretesszük.
A kisült zsiron kisütjük a hússzeleteket, de a hőfokot vegyük kisebbre.
Kb.
4-5 percig sütjük a szeleteket oldalanként.
Ha a hús kisült, a vékony szeletekre vágott hagymát kevés lisztbe megforgatjuk és még egy kis olajat öntve a serpenyőbe kisütjük a hagymaszeleteket.
Tálaláskor a húsra helyezzük a szalonna szeleteket, tetejére a sült hagymakarikákat, majd sültkrumplival tálaljuk a pecsenyét.
A hagymasütésénél vigyázz, mert nagyon gyorsan sül.