Hozzávalók:
10 dkg zsír vagy olaj, 20 dkg füstölt szalonna, 1,5 kg hagyma, 2 kg paprika, 0,5 kg paradicsom, 1,5 kg csirkecomb – szárny – csontos mell, 1,5 kg édeskáposzta, 4-5 gerezd fokhagyma, só bors, őröltpaprika
*
Elkészítés:
Felszeleteljük a hozzávalókat a lecsónak megfelelően.
A hagymát, paprikát, paradicsomot szeletekre.
A szalonnát apró kockákra, a csirkét ( mintha pörköltet készítenénk belőle ) feldaraboljuk.
A káposztát legyaluljuk / én vékony csíkokra vágtam / A zsiradékon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát rátéve kissé megpirítjuk, hogy egy kis színt kapjon.
Rányomjuk a fokhagymát, átkeverjük és beletesszük a húst, jól átsütjük.
Nem baj, ha egy kis színt kap.
Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, ha egy kicsit összeesett megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a paradicsom szeleteket.
Fél óra főzés után hozzáadjuk a káposztát és addig főzzük, míg minden megpuhul és a levét szépen elfőtte.
Ez egy alapvetően bográcsos étel, de gázon főzve is valami csoda