Cigány pecsenye tárcsán sütve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Cigány pecsenye tárcsán sütve

Recept leírás:

Hozzávalók:

5 szelet csont nélküli tarja
5 gerezd fokhagyma
5 szelet füstőlt szalonna
2 fej vöröshagyma
kb 1 ek rizsliszt

bors
olívaolaj
pirospaprika
A körethez: burgonya
A tálaláshoz: saláta

*

Elkészítés:

A húst enyhén kiklopfoljuk, majd besózzuk.
Elkészítjük a páclevet, az olívaolajba belekeverjük a borsot, a zúzott fokhagymát és ebbe beleforgatjuk a húst.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A szalonnát bevagdossuk, és az előkészített tárcsán ezzel kezdjük az ételkészítést.
Kisütjük a szalonna zsírját, érdemes inkább gázzal tüzelni alá, mert ott jobban szabályozható a hőmérséklet.
Ezt követően, a lecsepegtetett hús szeleteket a tárcsára helyezzük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Közben a krumplit és a hagymát is megtisztítjuk, mindkettőt karikára szeljük.
Ha szükséges kevés zsírt teszünk alá és pirosra, ropogósra sütjük a krumplit is.
Legvégül a karikára szelt rizslisztben megforgatott hagymát is megsütjük.
A legvégén pár pillanatra a húst visszatesszük a tárcsára, hogy átmelegedjen.
Tálalás: először a húst tesszük tányérra, erre jön a kakastaréj szalonna, a sült hagymaszeletek, pirospaprika, mellé halmozzuk a burgonyát.
Salátát kínáljunk hozzá!

Cigány pecsenye tárcsán sütve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Cigány pecsenye tárcsán sütve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!