Cigány pecsenye Csilditől

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg Sertés tarja vagy lapocka  12 szelet
25 dkg füstölt szalonna
6 gerezd fokhagyma
2  ek piros őrölt paprika
1 teáskanál majoranna
3 ek mustár
5      ek oliva olaj
Őrölt bors  ízlés szerint
Só  ízlés szerint

*

Elkészítés:

1.    A páchoz egy keverőtálba öntsünk olajat, amire reszeljük rá a fokhagymákat, majd szórjuk bele a fűszerpaprikát, és a majorannát.
2.    Adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk-borsozzuk az egészet, majd rendesen keverjük el.
3.    A hússzeleteket vágjuk ujjnyira, és semmiképp ne klopfoljuk ki őket! Majd egy ecset segítségével kenjünk be őket oldalanként, de ha nincs ecsetünk, akkor mártogassuk a pácba a szeleteket. Majd lefedve minimum 1 órát pácoljuk, de minél tovább hagyjuk a pácban, annál jobb lesz a végeredmény!
4.    A füstölt szalonnát is vágjuk szeletekre, lehetőleg ujjnyinál kicsit kisebbre. Majd metéljük be a szeleteket, és forró serpenyőbe süssük meg őket.
5.    A szalonnából kisült zsírban süssük meg a sertéstarját, oldalanként 4-5 percig.
6.    Tálaljuk az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával akár főtt kockára vágott burgonyával ,úgy, hogy a hússzeletekre a sültszalonna-taréjokat tesszük. Meglocsoljuk egy pici sült szafttal. Jó étvágyat!

Cigány pecsenye  Csilditől