Ciabatta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Melinda

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

1440

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Nehéz

Ciabatta

Ciabatta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
A kovászhoz:
5 g friss élesztő
350 g liszt
250 ml langyos víz
A tésztához:
10 g friss élesztő
5 evőkanál tej
250 ml langyos víz
2 evőkanál oliva olaj
20 g só
550 g liszt
liszt, olaj, víz, sütőpapír
Elkészítés:
A kovászt a kenyér sütése előtti napon készítsük el. Ehhez az élesztőt tegyük bele a langyos vízbe és hagyjuk állni 10 percig. Ezután keverjük hozzá a lisztet, majd fedjük le (legjobb a kelesztőtál, vagy egy egyszerű, jól záródó fedelű műanyag tál).
Másnap a tésztához az életszőt futtassuk fel a langyos tejben (kb. 10 percig hagyjuk állni). Ezután keverjük össze a felfuttatot élesztőt, a langyos vizet, az olajat, a kovászt, a sót és a lisztet.
A tésztát 2-3 percen keresztül gyúrjuk erősen. Aztán tegyük egy belisztezett nyújtódeszkára és kenjük be olajjal a tetejét. Fedjük le egy darab műanyag fóliával és pihentessük szobahőmérsékleten 1,5 órán át.
A kelesztés után vágjuk 4 részre a tésztát. Formáljunk 4 – kb. 30 cm hosszú – hurkát és ezeket lapítsuk ki egy kicsit. Lisztezzük be a kenyérkéket és 2-2 tegyünk olajozott sütőpapírral bélelt tepsikbe. Takarjuk le a tepsiket konyharuhával és kelesszük a tésztánkat 1,5-2 órán keresztül.
A kenyérkéket 220°C-os sütőben 25 percig süssük úgy, hogy a sütő aljába tegyünk (tűzálló tálba vagy egy tepsibe) 1 dl vizet.

*

Elkészítés:

Hozzávalók : A kovászhoz : 5 g friss élesztő 350 g liszt 250 ml langyos víz A tésztához : 10 g friss élesztő 5 evőkanál tej 250 ml langyos víz 2 evőkanál oliva olaj 20 g só 550 g liszt liszt, olaj, víz, sütőpapír Elkészítés : A kovászt a kenyér sütése előtti napon készítsük el.
Ehhez az élesztőt tegyük bele a langyos vízbe és hagyjuk állni 10 percig.
Ezután keverjük hozzá a lisztet, majd fedjük le ( legjobb a kelesztőtál, vagy egy egyszerű, jól záródó fedelű műanyag tál ).
Másnap a tésztához az életszőt futtassuk fel a langyos tejben (kb.
10 percig hagyjuk állni ).
Ezután keverjük össze a felfuttatot élesztőt, a langyos vizet, az olajat, a kovászt, a sót és a lisztet.
A tésztát 2-3 percen keresztül gyúrjuk erősen.
Aztán tegyük egy belisztezett nyújtódeszkára és kenjük be olajjal a tetejét.
Fedjük le egy darab műanyag fóliával és pihentessük szobahőmérsékleten 1, 5 órán át.
A kelesztés után vágjuk 4 részre a tésztát.
Formáljunk 4 – kb.
30 cm hosszú – hurkát és ezeket lapítsuk ki egy kicsit.
Lisztezzük be a kenyérkéket és 2-2 tegyünk olajozott sütőpapírral bélelt tepsikbe.
Takarjuk le a tepsiket konyharuhával és kelesszük a tésztánkat 1, 5-2 órán keresztül.
A kenyérkéket 220°C-os sütőben 25 percig süssük úgy, hogy a sütő aljába tegyünk ( tűzálló tálba vagy egy tepsibe ) 1 dl vizet.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ciabatta