Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
3 cs. vaníliás cukor
3 ek. cukrozatlan kakaópor
1 ek. zselaítin
1 dl tej
10 dkg tejpor
10 dkg rizspehely
*
Elkészítés:
A margarint a fele cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval elkeverjük. A maradék cukrot megolvasztjuk, karamellizáljuk. A cukrozott margarint a karamellához adjuk folyamatos kevergetés mellett, és felfőzzük.
A hideg tejjel elkeverjük a zselaítint, majd egy kis karamellás masszát adagolva hozzá (ne legyenek zselatincsomók), a felfőzött masszához adjuk, kicsit melegítjük, majd langyosra hűtjük. Eközben a tejport elvegyítjük a rizspehellyel és a masszához adjuk.
Folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük, elsimítjuk a masszát. Hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap kiborítjuk a formából, a folpackot levéve szeleteljük.
Nagyon finom, gyors, mutatós édesség! A gyerekek kedvence.


