Chilis pulykanyars

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

evi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg pulykahús ,
1 kk piros paprika ,
1 kk bors ,
1-1,5 tk só ,
1 közepes hagyma lereszelve ,
1-2 tk pulykasült fűszersó ,
6 ek hidegen sajtolt fűszerpaprikamag olaj
http: //grapoilashop.hu/
Chili öntet:
3 ek chiliszósz ,
1 ek szójaszósz ,
1 tk vaj ,
1 kk ecet ,
1-2 szal újhagyma zöldje apróra vágva ,
2-4 szal koriander zöldje apróra vágva ,
1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma

*

Elkészítés:

A húst 2×2 cm vagy 3×3 cm -es kockára vágjuk.
A hagymát lereszelem és az összes fűszerrel eggyütt egy tálba teszem.
Hozzáadom a kockára vágott húsokat és jól belemaszirozzuk a fűszereket.
1-2 órát minimum pihentetjük, hogy az izek összeérjenek.
Legjobb előző este elkésziteni.
A nyársakat 10-15 percre vizbe áztatjuk, hogy ne égjen meg.
Feltűzdeljük a húsokat és a nyársra a húsok közé tűzdelhetünk nagyobb kockára vágott paprikát és hagymát is.
Elektromos vagy kerti grillen pirosra sütjük.
Elkészitjük a chiliszoszt :
1 kk ecet ,
3 ek chiliszosz ,
1 ek szojaszosz ,
1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma ,
1 tk vaj ,
2-4 szal koriander zöldje apróra vágva ,
1-2 szál újhagyma zöldje.
Jól kikeverjük és a forró nyársra kenjük.