Chilis -mézes csirkeszárnyak

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Chilis -mézes csirkeszárnyak

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny
6 evőkanál méz
6 evőkanál ketchup
6 evőkanál szójaszósz
6 evőkanál olíva olaj
4-6 gerezd összezúzott fokhagyma
őrölt bors, chili paprika

*

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, ketté vágjuk, a harmadik rész mehet levesbe ízesítőnek.
A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük és ráöntjük a szárnyakra.
/ én dupla zacskóba szoktam tenni és néha átforgatom a pácban / Legalább 2 órát hagyjuk állni benne, a legjobb egy egész éjszaka.
A tepsibe kiborítjuk és megsütjük, 250 C-n kb 45-50 perc alatt kész.
Remekül illik hozzá a rizs köretnek, de önmagában is nagyon finom.

Chilis -mézes csirkeszárnyak

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Chilis -mézes csirkeszárnyak

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!