Hozzávalók:
50 dkg csiperke gomba (apró)
3 gerezd fokhagyma
1 kis piros chili
1 ek friss citromlé
1 ek aprított petrezselyem zöld
só
*
Elkészítés:
Előmelegítek egy 24 cm-es nyeles AMC serpenyőt az visiotherm első zöld jelzéséig.
Lehetőleg apró gombát veszek hozzá, de ha mégis nagyobbak a fejek, akkor nem szeletelem a megtisztított gombát, hanem négyfelé vágom. (Mint a képen)
A forró serpenyőbe teszem, kicsit átforgatom, hozzáadom a fűszereket (kivéve a citrom levét) és fedő alatt kb. 2 percig párolom. Ezután leveszem a fedőt és hagyom, hogy a levét teljesen elfője. Kevergetve még pirítom is egy kicsit. Elzárom alatta hőforrást, ráöntöm a citrom levét és melegen tálalom.
Nagyon finom, kímélő étel, de aki nem diétázik, nyugodtan fogyaszthatja köretként is.