Hozzávalók:
1 kg darálthús (marhából az igazi)
1 szál Gyulai kolbász
1 fej hagyma
fél l sűrített paradicsom
3 doboz chilis bab konzerv (vagy vörösbab)
1 doboz kukorica konzerv
2 db chili paprika (Erős Pista)
1 tk pirospaprika
2 ek kukoricakeményítő
só
bors
*
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darálhúst fehéredésig kevergetjük, sütjük.
Felöntjük a sűrített paradicsommal, és még kb fél liter vizet hozzáadunk.
Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a chili paprikákat, amiket 2-3 darabba vágtunk.
Fedő alatt puhára főzzük, majd beleöntjük a bab konzerveket, a kukoricát, és összeforraljuk.
Kevés vízben elkeverjük a keményítőt és ezzel besűrítjük az ételt.
Ha szükséges utána ízesítünk.