Hozzávalók:
0,5 kg darált hús/csirke,sertés,pulyka/
1 doboz kukorica
1 doboz chilis vörös babkonzerv
1 doboz fehér babkonzerv
1 üveg chilis,paradicsomos szósz
2 tasak gyorsfőző rizs
*
Elkészítés:
A darált húst egy serpenyőben fehéredésig pirìtjuk.
Ha szárazabb húsból készítjük, akkor pici olajat tegyünk alá.
Amikor már a hús gördül az edényben, hozzáadjuk az egy üveg chilis paradicsomos szószt.
A kettő együtt 10-15 percig főzzük.
Ha nem elég a szósz, és száraz a hús, egy pici vizet adhatunk hozzá.
Amikor összefőtt a hús a szósszal, a babkonzervet levével együtt hozzáadjuk a húsos, szaftos keverékhez, majd hozzáadjuk a kukoricakonzervet is.
Miután már mindkettő előre főtt, ìgy nem sokáig kell rotyogtatniá
Az üveges szósz általában elegendő fűszerezést ad az ételnek, de ha mégsem, akkor utána lehet sózni, borsozni, esetleg pici ketchupot adhatunk hozzá.
Ha netán sok a leve, akkor főzzük addig, amìg sűrű szósz nem lesz belőle.
Főzzünk ki 2 tasak gyorsrizst, és ezzel tálaljuk.