Hozzávalók:
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
3 dkg liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
4 dl húsleves (leveskockából is jó)
4 dl tej
2 dl tejszín
2 tk só
1 mk őrölt fehér bors,
1 mk őrölt szerecsendió
20 dkg vörös Cheddar sajt
½ mk durvára őrölt tarka bors.
*
Elkészítés:
A levest gazdagíthatjuk még pirított kenyérkockával vagy levesgyönggyel is.
A zúzott fokhagymát megfuttatjuk a vajon, rászórjuk a lisztet, és egy percig együtt pirítjuk.
Apránként, folytonos keverés mellett felöntjük a húslevessel, kicsit besűrítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót és 15 dkg reszelt sajtot.
Addig főzzük takaréklángon, amíg a sajt felolvad, közben többször keverjük meg, nehogy lekapja az alját, majd hozzáadjuk a tejet és a tejszínt is.
Egyet forralunk még rajta, majd elzárjuk alatta a gázt.
Tálaláskor megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és a durvára őrölt tarka borssal.