Hozzávalók:
4 tojás
5 dkg cukor
3 dkg cukor
8 dkg liszt
2 evökanál olaj –
sárgabarack lekvár
KRÉM
4 dl tej
-4 dkg csokis pudingpor
10 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
2 tojás
10 dkg csokoládé
2 dkg zselatin
4 dl habtejszin
2 kanál rum
*
Elkészítés:
-egy nagy tepsit 30×40 sütőpapirral kibéleljük
-a tojásfehérjét felverjük az 5 dkg cukorral kemény habbá
-a sárgáját a 3 dkg cukorral habositjuk,majd bele az étolaj
-lazán elkeverjük a fehérjehabot és utoljára a lisztet
-a tepsibe öntjük és 15 percig sütjük
-ha megsült deszkára boritjuk lehúzzuk a papirt róla és még melegen lekenjük barack lekvárral
-feltekerjük és becsomagoljuk az előzőleg lehúzott papirba
-hütjük
-a piskóta tekercset 1 cm vastag szeletekre vágjuk és a sütőpapirral bélelt 23 cm átmérőjü tálba vagy más formába szorosan egymás mellé rakjuk
KRÉM
kevés tejjel elkeverjük a pudingport +cukor +vanilia +tojássárgája
-a többi tejet felforraljuk ,beletördeljük a csokit és a vizben simára kevert zseletint + a tejes pudingport
sürü krémet főzünk
-a tüzről levéve óvatosan hozzákeverjük a felvert tojáshabot majd ha kihült a rumot
és a keményre felvert tejszinhabot
-a piskótára simitjuk a krém felét …bele piskota darabkák ,majd megint krém
–a krémet befedjük piskótával
-legalább 1/2 napra hütőben pihentetjük
-majd kiboritjuk ,lekenjük barack lekvárral
-teszin habbal diszitjük