Charlotte Royal torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Charlotte Royal torta

Charlotte Royal  torta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

4 tojás
5 dkg cukor
3 dkg cukor
8 dkg liszt
2 evökanál olaj –
sárgabarack lekvár
KRÉM
4 dl tej
-4 dkg csokis pudingpor
10 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
2 tojás
10 dkg csokoládé
2 dkg zselatin
4 dl habtejszin
2 kanál  rum

*

Elkészítés:

-egy nagy tepsit 30×40 sütőpapirral kibéleljük
-a tojásfehérjét felverjük az 5 dkg cukorral kemény habbá
-a sárgáját a 3 dkg cukorral habositjuk,majd bele az étolaj
-lazán elkeverjük a fehérjehabot és  utoljára  a lisztet
-a tepsibe öntjük és 15 percig sütjük
-ha megsült deszkára boritjuk lehúzzuk a papirt róla és még melegen lekenjük barack lekvárral
-feltekerjük és becsomagoljuk az előzőleg lehúzott papirba
-hütjük
-a piskóta tekercset 1 cm vastag szeletekre vágjuk és a sütőpapirral bélelt 23 cm átmérőjü tálba vagy más formába szorosan egymás mellé rakjuk
KRÉM
kevés tejjel elkeverjük a pudingport +cukor +vanilia +tojássárgája
-a többi tejet felforraljuk ,beletördeljük a csokit és a vizben simára kevert zseletint + a tejes pudingport
sürü krémet főzünk
-a tüzről levéve óvatosan hozzákeverjük a felvert tojáshabot majd  ha kihült a rumot
és a keményre felvert tejszinhabot
-a piskótára simitjuk a krém felét …bele piskota darabkák  ,majd megint krém
–a krémet befedjük piskótával
-legalább 1/2 napra hütőben pihentetjük
-majd kiboritjuk  ,lekenjük barack lekvárral
-teszin habbal diszitjük

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Charlotte Royal torta