Charlotte egy picit másképp

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

5 db tojás, 5 ek étkezési keményítő, 1/2 sütöpor. 5 ek porcukor
5 db tojás, 3 ek étkezési keményítő, 2 ek kakaópor, 1/2 sütőpor 5 ek porcukor
1,2 dl tej, 4 ek kakaóspudingpor (főzős), 20 dk Rama,25 dk porcukor
8dl tej, 20 dk porcukor, 2 db tejszínízű pusingpor (főzős) 1/2 liter habtejszín

*

Elkészítés:

Az 5 db tojásból egy sárga piskótát készítünk.
5 db tojásfehérjét kemény habbáverjük, a sárgáját a pocukorral szintén habosra keverjük, majs összevegyítjük és hozzáadjuk a keményítőt sütőport és szilikonos papírral bélelt tepsibe (legnagyobb kocka tepsi) előmelegített sütőbe teszük.
180 fokra előmelgített, majd 5 perc után 175 fokra visszakapcsolva, kb 20 percig sütjük.
(tűpróba) A Másik lap barna Ezt ís ugyanigy elkészítjük és beteszük a másik alá a sütőbe.
(hőlégkeveréses a sütőm így egyszerre a kettőt is megsüti.
Ha kisültek a sütőpapirral együtt feltekerem, majs egy konyharuhába szintén.
Így hagyom kihűlni őket.
Közben megfőzöm a kakaóspudingokat, ha kihűl keverem a ramat a porcukorral habosra és a pudinggal.
Ezzel megtöltöm a piskótalapokat és ismét konyharuhába tekerem (természetesen a sütőpapírt leveszem.
) A 6 dl tejben megfőzök 2 cs tejszszínízű pudingot, 20 dk porcukrot teszek hozzás és a tejszínhabot felverem és ha a puding kihűlt összekeverem (ez lesz a közepe a Charlotte-nak) Pár óra pihi után felszeletelem piskótatekercseket és egy nagy üvegtálat kibélelet folpakkal és erre jó szorosan ráfektetem a felszeletelt piskótatekercseket teljesen körben hogy egymást érjék, a barnát a sárgával váltogatva.
Ebbe teszem a tejszínhabos, pudingot, és a tetejét piskótatekerccsel fejezem be.
Folpackot teszek a tetejére és egy fedővel, vagy tányérral lenyomatom és a hűtőbe teszem másnapig.
Nagyon finom lett, ajánlani tudom mindenkinek.

Charlotte egy picit másképp