Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
pici só
1 kávéskanál sütőpor
baracklekvár
A töltelékhez:
50 dkg túró
4dl tejszin
1 vanilia cukor
1 citrom reszelt héja
15 dkg porcukor
8 db zselatin lap
1 ananászkompót
(lehet más is)
*
Elkészítés:
Elkészitem a piskótát sütőpapirral bélelt tepsiben megsütöm kiboritom és forrón nedves konyharuhában feltekerem hagyom hogy kihüljön Mikor kihült kitekerem megkenem lekvárral és visszatekerem.
A tejszint kemény habbá verem.
A túrót ,citromhéjat ,vaniliát,cukrot jól kikavarom és hozzáadom a beáztatott és felmelegitett zselatint és óvatosan a tejszinhabot.Beleszórjuk az ananászdarabokat.
A piskótatekercset ujnyi vastagságra szeleteljük.
Egy tálat kibélelünk fóliával és belehelyezzük a piskóta szeleteket és beletöltjük a krémetr befedjük azt is a tekercsekkel8ha nem elég babapiskótával pótoljuk)
Legalább 4 órára a hüttőben tesszük tálaláskor egy tányért teszünk rá és kiboritjuk
Jó étvágyat!!!!