Hozzávalók:
Salátához:
1 fej jégsaláta
1 kígyóuborka
pár szem közepes paradicsom
20 dkg csirkemell filé
kruton (pirított kenyérkockák)
Öntethez:
1 tojás sárgája
2 tk mustár
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
csipetnyi petrezselyem
csipetnyi oregánó
csipetnyi bors
csipetnyi só
2 dl főzőtejszín
Worchester-szósz
*
Elkészítés:
A jégsalátát kettévágjuk, mindkét felét felszeleteljük, 1-1 tálba szórjuk.
A paradicsomokat és az uborkát is felszeleteljük, egyenletesen elosztjuk a két tálban.
Kézi habverővel kikeverjük az öntetet, (a lényeg, hogy a végén krémes állagú legyen) a tojássárgáját először a mustárral keverjük el, majd hozzáadjuk az olajat és a fűszereket valamint az összezúzott fokhagymát, végül a tejszínt és a Worchester-szószt. (Ízlés szerint bármiből adagolhatunk akár többet is, főleg, ha az erőteljesebb ízeket kedveljük.)
A kész öntetet szintén kettéosztjuk és a két adag salátára kanalazzuk (át is forgathatjuk).
A csirkemell filét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben hirtelen megpirítjuk. Frissen sülve a salátákra halmozzuk.
Megszórjuk az adagokat krutonnal (pirított kenyérkockával), fokhagymás-pirítóst teszünk mellé és azonnal tálaljuk.