Hozzávalók:
A salátához:
2 db közepes cékla
1 db kicsi fej lila hagyma olajon, néhány csepp ecettel megpárolva
60 g Feta sajt
6 db friss bazsalikomlevél
egy csipetnyi chilipehely
Az öntethez:
2 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
1 tk porcukor
1 ek citromlé
só
őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
50 g szeletelt, pirított mandula
*
Elkészítés:
A céklát vagy megfőzzük, vagy alufóliába csomagolva, a sütőben 190 fokon, kb.
30 perc alatt megsütjük, kihűtjük, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Elkészítjük az öntetet, ráöntjük a salátára, és jól összekeverjük az apróra vágott bazsalikommal együtt.
A reszelő kisebb lyukán ráreszeljük a Feta sajtot, végül megszórjuk a chilipehellyel és a szeletelt, pirított mandulával.