Hozzávalók:
40 dkg cékla
25 dkg rizsliszt
fél cs sütőpor
4 ek kakaópor
10 dkg eritrit
2 db tojás
1 dl szőlőmagolaj
1 dl tej
Díszítés: 25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 ek kakaópor
*
Elkészítés:
A céklákat alaposan megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és a sütőben kb.
200 fokon 1-1, 5 órát sütjük.
A kihűlt céklákat megpucoljuk, robotgéppel vagy botmixerrel pürésítjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A száraz hozzávalókat összekeverjük : liszt, kakaópor, sütőpor, porcukor.
Hozzáadjuk a céklát, tojásokat kissé felverve, olajat, tejet.
Lazán kikeverjük a tésztát.
Muffinformákba töltjük és előmelegített sütőben kb.
25 perc alatt sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet, robotgép segítségével habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport is.