Céklás muffin, gluténmentes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg cékla
25 dkg rizsliszt
fél cs sütőpor
4 ek kakaópor
10 dkg eritrit
2 db tojás
1 dl szőlőmagolaj
1 dl tej
Díszítés: 25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 ek kakaópor

*

Elkészítés:

A céklákat alaposan megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és a sütőben kb.
200 fokon 1-1, 5 órát sütjük.
A kihűlt céklákat megpucoljuk, robotgéppel vagy botmixerrel pürésítjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A száraz hozzávalókat összekeverjük : liszt, kakaópor, sütőpor, porcukor.
Hozzáadjuk a céklát, tojásokat kissé felverve, olajat, tejet.
Lazán kikeverjük a tésztát.
Muffinformákba töltjük és előmelegített sütőben kb.
25 perc alatt sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet, robotgép segítségével habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport is.