Céklaleves tormás crostinival

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

35

Sütési / főzési idő (perc)

8

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

400 g cékla
250 g burgonya
1 szál póréhagyma
1 alma
1 babérlevél
900 ml zöldségleves
2 ek. olívaolaj
só, bors, fokhagyma
2 ek. balzsamecet
Tormakrém-Crostini:
3 ág kapor
2 evőkanál reszel torma
100g 20%-os krémsajt
só, bors
4 szelet barna kenyér

*

Elkészítés:

A céklát és a burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk.
A zöldségeket, fokhagymát, babérlevelet és a levest egy edénybe tesszük, a Secuquickkel lezárjuk.
A legmagasabb fokozaton az első ablakig felmelegítjük. Ezután alacsonyabb fokozaton 8 percig főzzük.(Automata beállításnál az audiothermet 8 percre programozzuk, rátesszük a secu visiothermjére, körbeforgatjuk, amíg a soft felirat megjelenik.)
A kaprot megtisztítjuk és felaprítjuk. A kaprot, tormát és a sajtot összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
A Secuquicket a nyomás elengedése után kinyitjuk, a babérlevelet eltávolítjuk, olívaolajat adunk hozzá (elmaradhat), a levest pürésítjük, sóval, borssal és balzsamecettel fűszerezzük.
A kenyeret felszeleteljük, a tormakrémmel megkenjük és a leves mellé tálaljuk.
Az elkészítéshez szükséges AMC-termékek:
20 cm-es 4 literes egység, 20 cm-es Secuquick softline, automatikus főzésnél Navigenio és audiotherm.
Karcsúsító trükkjeink:
– A cékla, édes íze ellenére nagyon kevés kalóriát tartalmaz.
– Sok ballasztanyagot tartalmaz, hosszan felszívódó.
– A színt adó Betanin erősíti az immunrendszert és megelőzi a szív-és keringési rendellenességeket.

Céklaleves tormás crostinival