Céklaleves almás-meggyes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Céklaleves almás-meggyes

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 kicsi cékla
4 db alma
10-15 dkg  meggy
2 kk. fahéj www.toldifuszer.hu
1 kk. gyömbér www.toldifuszer.hu
2 kk. puncs fűszerkeverék
4-5 db szegfűbors www.toldifuszer.hu
méz
2 dl tejszín

*

Elkészítés:

A céklát meghámozzuk és felszeleteljük, az almát félbe vágjuk a magházát eltávolítjuk, megszórjuk fahéjjal, csurgatunk rá mézet és megsütjük.
A sült céklát és almát a fűszerkeverékkel kevés vízzel kicsit felfőzzük és beletesszük a meggyet és összerottyantjuk. A végén hozzáadjuk a tejszínt és leturmixoljuk. Sózzuk és beletesszük a mézet.
(ha legközelebb nick nevet választok, az nagy valószínűséggel turmix lesz, mert szinte minden receptem így kezdődik vagy végződikJ)
Ennek a levesnek a fantázianeve a „Hogyan fordítsuk meg a meccs eredményét?” lehetne. Sütöttem céklát almával, de valahogy nem olyan volt, ahogy elképzeltem. Mivel egész évben pátyolgattam a céklákat nem akartam, hogy a tyúkoknál végezzék, így amikor éppen vesztésre álltam az ételkészítesben megpróbáltam megfordítani  az eredményt.  Próbáltam a neten céklalevest keresni, de csak sós verziók voltak, de itt már mindenképpen az édes irányába kellett menni.  Azon elmélkedtem  milyen gyümölccsel tudnám kicsit tompítani a túl intenzív céklaízt,végül a meggyre esett a választásom. A meggy és tejszín nagyon kellemessé teszi ezt a levest.

Céklaleves almás-meggyes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Céklaleves almás-meggyes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!