Cékla

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Cékla

Cékla

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Cékla, tetszés szerinti mennyiségben, kilogrammonként , ízlés szerint ecet, cukor só,köménymag,Deko. Ugyan  olyan lé kell mint az uborkára
PL.
3 kg cékla, , 3 dl 8%-os ecet, 20 dkg cukor, 2 ek só, 1 kk köménymag, üvegenként késhegynyi tartósító 1 DEKO- zöldségelrakó

*

Elkészítés:

A céklákat kefével jól lesikálom és a kuktafazékban puhára párolom. Még melegen meghámozom és lereszelem. .. üvegekbe teszem a lereszelt céklát,  majd leöntöm a közben elkészített forró, köményes – sós – ecetes –Dekos- cukros salátalével. 10 perc fölmelegítés után, 15 perces 85 C fokos hőmérsékletű sterilezéssel tartósítjuk. Reggelig a vizben hagyom.Így szinte a következő új cékláig eltartható.
A cékla igen egészséges, leve a természetgyógyászok szerint orvosság. Céklasalátából készíthető kevert saláta, leves, de savanyúságként is fogyasztható.
A 2. adag most készült el…

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Cékla