Hozzávalók:
5 db cékla,cukor,ecet,kömény örölt és egész,víz,Nyáron mikor sok termett ugyanígy elkészítem.a tetejére szalicilt teszek,csavaros tetővel lezárom és kicsit kidunsztolom.Sokáig eláll.Egyforma darabokat szoktam választani a piacon ha látunk kettévágva és szép piros jól választottunk!Általában a nagyok kissé fásak lehetnek ezért öklömnyi darabokat szoktam venni!
*
Elkészítés:
A céklát megmosom majd egészben felteszem főni!Villával megnézem ha puha leöntöm róla a vizet és kihűtöm.Lehúzom a haját és felszeletelem.Ráteszek 3 kanál cukrot és 2 kanál ecetet.Rászórom a köménymagokat összekeverem így állni hagyom egy kicsit mikor nagyjából eleovad a cukor öntök rá vizet és többször átkeverem amíg át nem veszi az ízeket.Általában másnap fogyasztjuk!