Carbonara spagetti húsvéti sonkából

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Carbonara spagetti húsvéti sonkából

Carbonara spagetti húsvéti sonkából

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

250 g főtt, füstölt sonka, apró kockákra vágva
1 fej hagyma lereszelve
3 gerezd fokhagyma átnyomva
100 g reszelt sajt
200 g főzőtejszín
1 db tojás
1 csipet só és bors
1 ek keményítő
1 csomag spagetti tészta

*

Elkészítés:

Ezt az ételt javaslom, a húsvéti sonka maradékának újrahasznosítására, de bármely más alkalommal is elkészíthető.
A főtt, füstölt sonkát, nagyon apróra darabolom, felkockázom.
A lereszelt hagymát, fokhagymát, kevés zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom a sonkát.
Nem kell sózni, mert a sonka eleve sós !
A keményítővel, tojással elkevert, tejszínes gomba ízű szószt hozzáadom, rövid főzés után, a sűrűségét a sonka főzésére használt, félretett alaplével állítom be.
Ha ez nincs, más hús alaplé, de víz is használható.
Az időközben, forró, sós vízben megfőtt spagettire halmozom, és parmezánt, vagy más sajtot reszelek tetejére.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Carbonara spagetti húsvéti sonkából