Hozzávalók:
30 dkg spagetti
10 dkg bacon
1 doboz gomba
1-2 szem paradicsom
5 dkg parmezán sajt (a trappista is megteszi)
2 tojás sárgája
2 dlfőzőtejszín
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
só
fehérbors
1-2 gerezd fokhagyma, pici vöröshagyma krém
pici szerecsendió
*
Elkészítés:
A tésztát sós vízben tedd fel főni. A bacont csíkozd fel, és az olívaolajon pirítsd meg. Add hozzá a fokhagymát, vöröshagyma krémet, majd a gombát és a felszeletelt paradicsomot. Fedő alatt párold puhára.
A tojás sárgáit keverd össze a főzőtejszínnel, a reszelt parmezánnal és egy kevés borssal, egy csipetnyi szerecsendióval. A tésztát szűrd le, és egy kevés főzőlével keverd el a szalonnával, úgy, hogy még tűzön van. Öntsd rá a tojásos keveréket, és rázogatva dolgozd el, de figyelj, hogy a tojás ne csomósodjon össze. Azonnal tálald még egy kis sajttal megszórva.
Öblítsd le egy pohár szobahőmérsékletű vörösborral.
Jó étvágyat kívánok !