Hozzávalók:
2 zacskó mozzarella (lében)
4 db paradicsom
½ kk só
¼ mk őrölt fekete bors
1 gerezd fokhagyma (opcionális)
½ csokor petrezselyem
4 ek olívaolaj
3-4 db friss bazsalikomlevél
*
Elkészítés:
Egy jó saláta mediterrán hangulatban?
A sajtot lecsöpögtetjük, majd 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, a paradicsomokat szintén.
Egy salátástálra helyezzük felváltva a sajt- és paradicsomkarikákat úgy, hogy félig fedjék egymást, majd meghintjük sóval és borssal.
A fokhagymát összezúzzuk, a felaprított petrezselyemmel együtt az olajhoz keverjük, majd egy ecsettel a sajt- és paradicsomszeletekre kenjük.
A végén megszórjuk a felaprított bazsalikomlevéllel.
A sajtot lecsöpögtetjük, majd 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, a paradicsomokat szintén.
Egy salátástálra helyezzük felváltva a sajt- és paradicsomkarikákat úgy, hogy félig fedjék egymást, majd meghintjük sóval és borssal.
A fokhagymát összezúzzuk, a felaprított petrezselyemmel együtt az olajhoz keverjük, majd egy ecsettel a sajt- és paradicsomszeletekre kenjük.
A végén megszórjuk a felaprított bazsalikomlevéllel.