Cantuccini/Biscotti

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nassoló Naplopó

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 teáskanál sütőpor
2 db tojás
220 gramm cukor
150 gramm dió
1 teáskanál vanília aroma
300 gramm liszt

*

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral elkezdjük kihabosítani, addig verjük, míg a cukor feloldódik. Nekem maximális fokozaton kb.10-15 percbe telt.
Hozzá adjuk a vanília aromát és a diót. (A dió helyettesíthető bármilyen olajos maggal.)
Fakanállal alaposan összekeverjük.
A lisztben elvegyítjük a sütőport és a masszához adjuk.
Ezt a masszát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Kb. 10 cm széles, 2-3 cm magas és hosszú hasábot formálunk belőle.
170 fokra előmelegítjük a sütőt és kb. 20-25 percig sütjük.
Miután letelt az idő, kivesszük, hagyjuk hűlni 5-10 percet, majd recés késsel ferdén maximum 1 cm vastag szeleteket vágunk és vissza fektetjük a szeleteket a sütőpapírra.
10 percig sütjük így, majd 10 perc után megfordítjuk a szeleteket és újabb 10 percig sütjük a másik felüket.
Hagyjuk kihűlni.
Elég kemény kekszet kapunk, de ennek ez a jellegzetessége.
Az olaszok borhoz fogyasztják úgy, hogy belemártogatják.
Lehet mártogatni borba, tejbe illetve kávéba is. Ezáltal kicsit megpuhul a keksz és harmonikus ízkombinációt érhetünk el. 🙂

Cantuccini/Biscotti