Hozzávalók:
gyorsfagyasztott tengeri apróhal, amit én az egyik ismert áruházláncban vásároltam 1 kilós csomagban, 1500 Ft. körüli áron. A sütéshez elengedhetetlen a bő, forró étolaj! (forrónak kell lennie, mert így őrzi meg ropogósságát a hal, bőségesnek, mert a hideg hal, így nem hűti vissza az olajat)
*
Elkészítés:
Aki járt Bulgária tengerpartján a 70-es, 80-as években, a sopszka saláta mellett nosztalgiával emlékszik vissza cacára, a sült tengeri apró halra, amit a tengerparton sütöttek, és legtöbbször hajtogatott újságpapírban lehetett ( szinte fillérekért ) kapni frissen, forrón.
Aki megkóstolta, soha nem felejti el!
A felforrósított olajban, megfelelő adagokban megsütjük a halat, amit azonnal papírtörlőre szedünk, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
Megsózva, esetleg citromlével megcsöpögtetve fogyasztjuk.
Mivel nem csak a tengerparti sütödékben, hanem egyes éttermek kínálatában is szerepelt a CACA, ott sült burgonyát is tálaltak mellé.