Hozzávalók:
Hozzávalók:
15 dkg bab ( előző este beáztatva ) 1,5 kg sertésoldalas (2 ujjnyi darabokra vágva ) 5 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db sárgarépa, 1 dl napraforgó olaj, só, bors, ízlés szerint, 3 dl vörösbor, 1 dl víz, 5 dkg sűrített paradicsom, 2 db babérlevél
*
Elkészítés:
Elkészítés
A hagymát, fokhagymát, sárgarépát apróra vágjuk.
Az olajon megpirítjuk az oldalasokat és a szalonnát, majd áttesszük a jénaiba őket.
Ráöntjük azelőző este beáztatott babot.
A visszamaradt olajon megpirítjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, ezt is a jénaiba öntjük.
Az olajos serpenyőbe öntjük a bort, vizet, paradicsompürét, sózzuk és borsozzuk, beletesszük a 2 babérlevelet, és felforraljuk, majd az egészet a jénaiba öntjük.
Lefedjük a jénai tetejével, es hideg sütőbe téve megfőzzük.
A végén olyan jó szaftosnak kell maradnia, hogy mártogatni lehessen kenyérrel.