Hozzávalók:
6 db paprika
1 kg burgonya
Vegeta
Bors 3
ek olaj
Petrezselyemzöld
(ízlés szerint)
*
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, enyhén besózzuk.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A lereszelt burgonyát, hideg vízbe tesszük,majd kinyomkodjuk.
Ízesitjük: vegetával, borssal, petrezselyemmel és meglcsoljuk olajjal( kb 2-3 ek), majd a paprikák belsejébe töltjük.
Tűzálló tálba tesszük,olajjal meglocsoljuk és előmelegített 190 fokos (légkeveréses 170 fok) sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Félidőben fóliával takarjuk le, nehogy megégjen!
Tipp: tehetünk a masszába: szalonnát, sajtot, vöröshagymát…
– A többi már csak fantázia kérdése.
Sült húsok mellé kiváló köretként szolgálhat, de önmagában is.
Jó étvagyat!