Burgonyás tésztába tekert virsli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Burgonyás tésztába tekert virsli

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzàvalók: A tésztàhoz
20 dkg főtt, àttört krumpli
20 dkg liszt
1 mk só
1 tojàs
3 dkg margarin
1 csipet őrölt bors
1 gerezd fokhagyma / zúzott/
A sütéshez:
1/2 liter étolaj
A töltéshez:
4 virsli
8 db lapkasajt
A panìrozàshoz:
kb. 8 dkg liszt
1 felvert tojàs
1 evòkanàl tej
8 dkg zsemlemorzsa
A tàlalàshoz:
ketchup

*

Elkészítés:

1.
A tészta hozzàvalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztàt gyúrunk.
Kissé kilisztezett deszkàn téglalpalakúra nyújtjuk/ kb.3 mm vastagra/.
2.
A virsliket ketté vàgjuk.
Téglalapokat vàgunk a tésztàból, ràteszünk egy lapkasajtot, egy virslit és feltekerjük.
A többinél is ìgy jàrunk el.
3.
Mindegyik rudacskàt, lisztbe , tojàs+ tej- be, majd zsemlemorzsàba forgatjuk.
Lassú tűznél, felhevìtett olajban kisütjük.

Burgonyás tésztába tekert virsli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Burgonyás tésztába tekert virsli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!