Hozzávalók:
2 kiló meghámozott, nyers burgonya
1 liter tej
30 dkg. liszt
zöldfűszer (ízlés szerint lehet zeller- vagy zöldségzöld apróra vágva, snidling, majoranna, vagy bármi más….)
ízlés szerint zúzott fokhagyma
20 dkg. sajt reszelve
A tepsi kikenéséhez: zsír
*
Elkészítés:
A burgonyákat nem túl vékony karikákra vágjuk.
A tejben csomómentesre keverjük a lisztet, beletesszük a sót, fokhagymát.
Egy közepes tepsit kikenünk nem túl vékonyan zsírral.
A krumplikat szépen beltesszük, soronként megszórjuk a zöldfűszerrel.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb.
50 perc alatt megsütjük.
Akkor jó, ha egy hústűt beleszúrva, érezzük, hogy a burgonya is megpuhult.
Az utolsó 10 percben megszórjuk reszelt sajttal.
Kiváló köret.