Burgonyás pogácsa – kicsi

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Burgonyás pogácsa – kicsi

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg áttört, főtt krumpli (kb. 2 közepes darab)
15 dkg hideg margarin
2 tojás sárgája
30 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1,5 teáskanál só (ízlés szerint)
Kenéshez:
1 db tojás

*

Elkészítés:

Tálba szitáljuk a lisztet a sóval, ráreszeljük a margarint (nagy lyukon), valamint a főtt krumplit áttörve beletesszük. A tojások sárgáját a cukorral és az élesztővel összekeverjük, szintén hozzátesszük. Jól összedolgozzuk, szép fényes, rugalmas tésztát kapunk.
Letakarjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett munkafelületen 1 cm vastagra nyújtjuk, átkenjük a felvert tojással.
Hármas hajtás következik: balról középre, jobbról rá, fentről középre, alulról szintén rá.
Ezután rögtön újra nyújtjuk, és a hajtogatást, kenést még kétszer megismételjük.
Végül újból kinyújtjuk 2 cm vastagságúra, megkenjük a tojással, késsel bekockázzuk a tészta tetejét. 4 cm átmérőjű pogácsákat szúrunk ki a tésztából (kb. 44-45 db).
Tepsibe sorakoztatjuk, fél órát még pihentetjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés: Ez kézi dagasztással készült. – Ha géppel készül, akkor mindent csak bele kell tenni, semmit nem kell külön kikeverni! (Forrás: dszisza.blog)
(Recept variáció – kisebb adag)

Burgonyás pogácsa – kicsi

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Burgonyás pogácsa – kicsi

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!