Burgonyás pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Burgonyás pogácsa

Burgonyás pogácsa

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

·         1 dl tej
·         2 dkg élesztő
·         1 csipet cukor
·         1 evőkanál liszt
·         30 dkg burgonya
·         1 dl tejföl
·         15 dkg margarin
·         45 dkg liszt
·         1 db tojás
·         1 csapott evőkanál só
·         1 db tojássárgája a kenéshez
·         liszt a nyújtáshoz

*

Elkészítés:

Elkészítés
Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral és 1 evőkanál liszttel. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, puhára főzzük, leszűrjük a levét, és áttörjük. A margarint és a tejfölt belekeverjük a burgonyába, és langyosan a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk. Lágy tapintású, nem túl kemény tésztát készítsünk.
Meleg helyen 40 percig kelesztjük a tésztát, majd borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ki, néhányszor hajtsuk össze, és a végén nyújtsuk 2 cm vastagra. Szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval közepes méretű pogácsákat. Tetejüket kenjük meg tojás sárgával, és kelesszük még 20 percig. Előmelegített, 190 °C-os sütőben 20 perc alatt készre sül.
Még forrón szedjük ki törlőpapírral bélelt tálba, és takarjuk le konyharuhával. Langyosan a legfinomabb.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Burgonyás pogácsa