Hozzávalók:
1 kg liszt
1 ek. só
25 dkg margarin, vagy vaj
6 közepes krumpli megfőzve, összetörve és kihűtve
5 dkg élesztő 1 dl cukros tejben felfuttatva
2 egész tojás
1 kis pohár tejföl
*
Elkészítés:
A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, ha szükséges egy kis tejet még tehetünk bele.
A recept nem írja, hogy keleszteni kell, de én kb.
20 percig pihentetem letakarva a hajtogatás előtt, majd a tepsiben is, míg melegszik a sütő!
2×10 percenként hajtogatjuk, a harmadiknál már nem hajtogattam, majd jó ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással, megszórhatjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal.
Forró sütőben sütjük.
(Én most csak 1/2 kg lisztből készítettem, mindennek a felét vettem, hátha nem sikerül!
Vajat csak 10 dkg-ot tettem bele, és kb.
3 dkg sertés zsírt).