Hozzávalók:
1kg burgonya,
1 tojás,
25-30 dkg liszt,
1 evőkanál zsír,
Kis cukor,
Kis só,
Fél marék zsemlemorzsa.
*
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
Ha megfőtt, leszűrjük, áttörjük és hagyjuk kihűlni.
Majd a tojást, lisztet, sót, cukrot és a zsírt belekeverjük, és könnyű tésztát gyúrunk belőle.
5-6 kis cipóra osztjuk, kisodorjuk, majd késsel csíkokat vágunk belőle, liszttel megszórjuk.
Vizet forralunk, ebben addig főzzük a nudlikat, amíg a víz tetejére nem jönnek.
Leszűrjük, és pirított zsemlemorzsával összeforgatjuk.
Porcukorral megszórva és lekvárral tálaljuk.
Tipp:Zsemlemorzsa helyett darált cukros mákot, vagy diót is tehetünk rá.