Hozzávalók:
30 dkg főtt burgonya áttörve
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
2 evőkanál só
2 kávéskanál cukor
2 dl tej
2 evőkanál tejföl
15 dkg vaj
1 tojás
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk. (A felmelegített tejbe beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.) A krumplit megfőzzük és összetörjük.
Egy nagyobb tálba beletesszük a lisztet, a sót, majd az összetört krumplit és nagyjából összedolgozzuk. Utána mehet bele a tojás,tejföl,majd a vaj és az élesztő. Jól összegyúrjuk, kidagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarjuk és hagyjuk megkelni, ez 30-40 percet vesz igénybe.
Ha megkelt, ujjnyi vastagra kinyújtjuk és felvagdaljuk, majd forró olajban kissé széthúzkodva kisütjük.
Itt jegyezném meg a maradék krumplipürét mert ugye a jó háziasszony semmit nem dob ki.Abban ugye van tej, vaj, só és a krumli,tehát tökéletes kaja mentő alap a burgonyás lángoshoz.Jó munkát minden háziasszonynak
Ezt a lángost is ehetjük sajttak,tejföllel,fokhagymásan.