Hozzávalók:
A tésztához
60 dkg kenyérliszt
2.5 dkg élesztő
1 db nagyobb, főtt burgonya (áttörve,
1 ek napraforgó olaj
2 kk só
1 csipet cukor
4.5 dl víz
A tetejére
150 g tejföl
1 ek napraforgó olaj
1 kk só
25 dkg füstölt szalonna (vagy sonka apróra vágva)
1 közepes fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma (átnyomva)
10 dkg trappista sajt
*
Elkészítés:
A 1 dl langyos vízben elkevertjük az élesztőt a csipet cukorral, hagyjuk 10 percet állni.
A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd mikor az élesztő habos lett, hozzáadjuk, és simára dagasztjuk a tésztát.
1 órát kelni hagyjuk,
A tejfölt, sót, a fokhagymát és az olajat elkeverjük, a tészta tetejére kenjük, megszórjuk a többi hozzávalóval, és a sütő legmagasabb hőfokán megsütjük.
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 45×30 cm