Burgonyás kenyér – maradék burgonyapüré

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

100

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Burgonyás kenyér – maradék burgonyapüré

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 tk. só
1 ek. olaj
15 dkg burgonyapüré  ( és kimaradt főtt burgonyával )
20 dkg öregtészta  ( én gyors kovásszal csináltam )
50 dkg BL 55 liszt
20 g friss élesztő
1 -15 dl langyos víz (vizel óvatosan mert a burgonya lágyit)

*

Elkészítés:

hozzávalókat kézzel jól kidolgozom (lehet gépel is ) hagyom 15 -2a 0 percig kelni és ismét átdolgozom. majd hagyom 40 – 45 percig kelni. Ekkor megformálom, kibélelt papírral jénaiba teszem, 3 – 4 helyen bevagdosom a tetejét és hagyom kelni addig míg a vágások szépen szét nyilnak, A tésza tetejét és a jénai tetőt vízzel be spriccelem előmelegített sütőben sütöm kb 45 percig .Majd tető nélkül sütöm a kívánt színig.Ha készen van kiveszem és ismét be spiccelem óvatosan vizel.
·         Gyors kovász: 20 dkg BL 80 liszt, 1 teáskanál cukor, 1g élesztő, 2 dl víz, össze keverjük egy éjszakát állni hagyjuk a konyhába letakarva. reggel egy savanykás illata van

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Burgonyás kenyér – maradék burgonyapüré

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!