Hozzávalók:
25 dkg főtt burgonya
2 dl burgonya főzőlé
60 dkg liszt
1,5 tk só + ½ mk-nyi a burgonya főzéséhez
1,5 cs. instant élesztő
1mk. cukor
1kk kókuszzsír
*
Elkészítés:
A burgonyát az Univerzális Zöldséghámozóval meghámozom, majd a TW Új Generációs Konyhai Késsel kockákra vágom.
A Mesterszakács Nyeles Főzőedényben, annyi vízben, ami éppen ellepi, puhára főzöm, kicsi sót adva hozzá.
Mikor megfőtt a burgonya, leöntöm róla a vizet, és a Mesterfogás Krumplinyomóval összenyomom.
A főzővízből kimérem a szükséges 2 dl-t, a Konyhaművész 0,5l-es Mérőkancsóba.
A hozzávalókat a Duplafalú Ablakos Kelesztőben összedolgozom, kelesztem.
Ha megkelt, kicsit átgyúrom.
Kerek UltraPlusz vagy Kerek UltraPro edénybe teszem, amit egy kis kókuszzsírral kikenek, a kenyér tetejét szépen bevagdosom, és ráteszem az edényre a tetejét.
180 fokon kb. 30 percig sütöm.
Ha kész, vízzel átkenem.
3-4 napig friss marad!
Az elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
Duplafalú Ablakos Kelesztő vagy sima Gyorskelesztő
Mesterfogás Szilikon Keverő
UltraPlusz vagy az újabb UltraPro Kerek 2 l-es Edény
Szilikon Kenőecset
TW Digitális Konyhamérleg
Mesterszakács Nyeles Főzőedény 1l-es
Univerzális Zöldséghámozó
TW Új Generációs Konyhai Kés
Mesterfogás Krumplinyomó
0,5l-es Konyhaművész Mérőkancsó