Burgonyaperec

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Burgonyaperec

Recept leírás:

Hozzávalók:

Burgonyaperec
Hozzávalók: 1,50 –  2kg burgonya, só, 6 db egész tojás. 50g élesztő, kevés tej az élesztő felfuttatásához
Lehet kevesebet is sütni, 1 kg burgonya a tojás 5db és élesztő 4 dkg tojást nem kell sajnálni így nem szivja a tészta magába az olajja.
Ebből a hozzávalóból 20 db van!

*

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk feldaraboljuk, és 1 ev kanál sóval megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és átnyomjuk burgonya nyomón, és hagyjuk teljesen kihűlni egy tálban.
Hozzáadjuk a tojásokat, az élesztő, és annyi lisztet, hogy a tészta lágy sem és kemény se legyen. Pereceket formálunk belőle, és hagyjuk  15 percet kelni, bő olajban kisütni első oldalát fedővel  a másik oldalát fedő nélkül. Ezt lehet fogyasztani így sósan, de aki szereti az édeset akkor lehet lekvár, mogyorókrém, porcukor, kinek mi a szimpatikus.
A tojást nem kell kispórolni belőle így nem szívja tele a tészta magát olajal!
Ezt utólag írom én 30 cm csíkokat sodrok, olyan vastag mint a ki ujjunk és meg formálom.Magas peremű serpenyőbe 1 l olajat öntök, és annyi teszek a meleg olajba, hogy ne legyenek a tészták szorosan egymás mellet, és lebegjen az olajtetején. Első oldalát fedővel sütöm, a másik oldalát fedőnélkül.

Burgonyaperec

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Burgonyaperec

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!