Hozzávalók:
50 dkg burgonya
5 dkg vaj
1 db közepes fej vörös vagy lila hagyma
3 dkg liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
8 dl víz
1 tk ételízesítő
3 dl tej
5 dkg reszelt parmezán (Grana Padano)
só
őrölt fekete bors
1 pár virsli
pirított kenyérkocka (gluténmentes)
*
Elkészítés:
Felaprítjuk a hagymát kockára, karikára, kinek hogyan szimpatikus.
Meghámozzuk a krumplit, apró kockákra vágjuk.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk.
Meghintjük a liszttel, kicsit pirítjuk, majd felöntjük meleg vízzel, hozzáadjuk a burgonyát, ételízesítőt, ha kell sót, és egy kevés őrölt fekete borsot.
Főzzük kb.
30 percig, majd botmixerrel krémesre keverjük, hozzáadjuk a parmezánt, a tejet, és felforraljuk.
Tálaláskor meghintjük egy kevés parmezánnal, borssal, és vékony szeletekre vágott, olajban pirított virslivel, kenyérkockával kínáljuk.