Burgonyakrém-leves tejföllel, szalonnatöpörtyűvel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Esthajnal

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Burgonyakrém-leves tejföllel, szalonnatöpörtyűvel

Burgonyakrém-leves tejföllel, szalonnatöpörtyűvel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

fél kg burgonya
olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zöldségleves kocka
1 liter víz
só, bors, esetleg majoranna, babérlevél
szalonna
tejföl

*

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, megdinszteljük kevés olajon. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a burgonyát. Az üvegesre pirított hagymára dobjuk, pár másodpercig együtt pirítjuk tovább, majd felöntjük 1 liter vízzel beletesszük a leveskockát, ízlés szerint tovább sózzuk, borsozzuk. Majoranna, babérlevél is kerülhet bele. Amikor a burgonya puhára főtt, botmixerrel pár perc alatt pépesítjük, majd rottyanásig újra tűzre tesszük. Közben a szalonnát megsütjük. Tányérra téve tejföllel és szalonnatöpörtyűvel tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Burgonyakrém-leves tejföllel, szalonnatöpörtyűvel